Головна Новини Суспільство медицина Коронавірус став агресивніше – лікар
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус став агресивніше – лікар

Інфекціоніст повідомила, що перебіг коронавірусної хвороби подовжився у часі

17 листопада 2020, 04:45
Поділіться публікацією:

В Україні рекордно збільшується кількість хворих на коронавірус, зокрема, через те, що у нинішній сезон цей вірус став агресивнішим. Про це розповіла інфекціоніст, доктор медичних наук Ольга Голубовська газеті "Ваше здоров'я".

Коронавірус став агресивніше – лікар

"Хоча вірус і не підтвердив своєї сезонності, однак в холодну пору року він стає агресивнішим, його більше накопичується в аерозолях, тому люди отримують більші дози інфікування (а COVID- 19 є дозозалежною інфекцією), тож і хворіють тяжче", — розповіла лікар.

Крім того, медики помітили, що вік пацієнта із тяжким перебігом хвороби став меншим. А від ускладнень страждають і ті, хто немає супутніх патологій.

Голубовська зазначила, що перебіг коронавірусної хвороби подовжився у часі. Пацієнти довше мають гарячку, яка навіть може повертатися із новою силою через деякий час. Тож, відзначає лікар, хвороба стає більш виснажливою.

Також повідомляється, що негативна динаміка може розвиватися уже впродовж 1-2 діб чи навіть кількох годин. При цьому може здаватися, що хворий пішов на поправку.

Як раніше повідомлялося, лікар назвала п’ять найпоширеніших ускладнень коронавірусної інфекції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини