Головна Новини Суспільство медицина Коронавірус схожий з «іспанкою»: експерти зробили прогнози
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус схожий з «іспанкою»: експерти зробили прогнози

За прогнозами вчених, поліпшення епідобстановки будемо спостерігати вже влітку наступного року

30 жовтня 2020, 18:30 comments1360
Поділіться публікацією:

Епідеміологи Росії порівняли епідемію коронавірусу з "іспанкою", яка, за деякими даними, з 1918 по 1920 року забрала життя до 100 млн осіб. Вчені вважають, що розвиток пандемії COVID-19 схожий з епідемією іспанського грипу і триватиме ще мінімум півтора роки, пише МК.

Коронавірус схожий з «іспанкою»: експерти зробили прогнози

Російські епідеміологи вважають, що, імовірно, через 4-5 місяців планету чекає ще один, третій, пік інтенсивності захворюваності, який настане, імовірно, в лютому-березні майбутнього року. Потім хвиля захворювань піде на спад, так що показники літа 2021-го виявляться схожі з показниками літа-2020. Але медики будуть фіксувати окремі спалахи COVID-19 в різних куточках планети протягом ще принаймні півтора року.

Тригорбий "синусоїдний графік" розвитку епідемії іспанського грипу схожий з тим, що "малює" коронавірус в цьому році.

Так, відомо, що число хворих на "іспанку", швидко наростало з зими 1918 року і стало максимальним на рубежі літа, після чого епідемія почала спадати, так що до кінця літа кількість хворих на грип скоротилося до контрольованого рівня.

Друга, набагато потужніша хвиля пандемії почалася з настанням осінніх холодів. У жовтні-грудні 1918-го було зафіксовано рекордну кількість хворих — захворіла майже п'ята частина населення землі, крім того друга хвиля пандемії забрала більше життів. Ситуація почала стабілізуватися лише на початку 1919 року, проте через півтора місяця пішла третя хвиля, яка припала на лютий-березень 1919-го, тривала вона до кінця весни. З настанням літа іспанський грип зовсім зник, хоча довгий час в окремих місцях фіксувалися вогнища інфекції аж до 1920 року.

Як бачимо, графіки поширення двох епідемій дуже і дуже схожі. Коронавірус прямо-таки копіює поведінку "іспанки". У цьому можна переконатися, вивчивши статистику захворюваності недугом за 2020 рік: перша хвиля трапилася в кінці зими-весни, другий її пік припадає на цю осінь ... Прогнози фахівців дозволяють говорити про те, що третя хвиля коронавірусу трапиться на майбутню зиму, можливе поліпшення епідобстановки будемо спостерігати вже влітку наступного року, але спалахи інфікування COVID-19 триватимуть.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що по Європі поширюється новий вид коронавірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини