Головна Новини Суспільство медицина Коронавірус може виявитися сезонним захворюванням, - The Wall Street Journal
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус може виявитися сезонним захворюванням, - The Wall Street Journal

Дослідники вивчають, як холодна пора року впливає на рівень поширення коронавірусу

5 грудня 2020, 02:07
Поділіться публікацією:

Нові спалахи COVID-19 в зимовий період можуть посилюватися перепадом температур, які виходять, коли люди з холоду заходять в тепле приміщення. Дослідники припускають, що хвороба може бути сезонною, але поки занадто рано робити однозначні заяви. Про це пише The Wall Street Journal.

Коронавірус може виявитися сезонним захворюванням, - The Wall Street Journal

Коронавірус

У декількох десятках нових досліджень вчені зібрали докази того, що те, як коронавірус SARS-CoV-2, більш відомий як COVID-19, передається повітряно-крапельним шляхом, а цей процес значно залежить від температури та вологості повітря.

Більш холодне зимове повітря сприятиме виживанню вірусу і заганяти людей в опалювані приміщення, де більш сухе повітря може надати ще більш сильний вплив на те, як довго вірус залишається заразним. Деякі вчені кажуть, що їх припущення вже отримали підтвердження у вигляді того, що з приходом зими кількість нових випадків зараження коронавірусом у всьому світі стрімко збільшується.

"Я думаю, що ми спостерігаємо сплеск передачі вірусу в Північній півкулі на тлі того, що погода стає холоднішою, і люди проводять більше часу в приміщенні, — зазначає біо-математик з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі Ділан Морріс. — Сухе повітря в приміщенні небезпечний, тому що воно погано вентилюється; воно сприяє збереженню вірусу; і воно також може мати негативний вплив на нашу імунну систему".

У кількох дослідженнях коронавірусу і рівня зараження епідеміолог Рейчел Бейкер з Прінстонського університету і її колеги виявили, що навіть невелика сезонна зміна може зробити істотний вплив, якщо заходи безпеки не будуть широко дотримуватися.

Нагадаємо, ООН попереджає, що 2021 рік може обернутися гуманітарною катастрофою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини