Головна Новини Суспільство медицина Коронавірус може передаватися статевим шляхом - дослідження російських вчених
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус може передаватися статевим шляхом - дослідження російських вчених

Захворювання COVID-19 жінки переносять легше, вважають російські вчені

18 листопада 2020, 14:51
Поділіться публікацією:

Російські вчені припустили, що передача коронавірусу, епідемія якого охопила весь світ, може проходити при сексуальних контактах. Принаймні, з такою заявою виступив директор НМІЦ акушерства, гінекології та перинатології ім. Кулакова РФ Геннадій Сухих. Втім, за його словами, це питання  ще потребує ретельного вивчення.

Коронавірус може передаватися статевим шляхом - дослідження російських вчених

"Виявлення вірусу SARS-CoV-2 в зразках сперми у 5% чоловіків з активною формою захворювання або перебувають на стадії одужання може вказувати на можливість передачі інфекції статевим шляхом, хоча це припущення вимагає подальшого вивчення", — повідомив Геннадій Сухих, посилаючись на дані, які має в своєму розпорядженні його установа.

Також, він повідомив, що для вагітних ймовірність зараження плода досить низька — вважається, що вірус має малий вплив на вагітність.

Ще одну характеристику поширення "корони" дав завідувач кафедри урології та андрології ФФМ МГУ імені М.В. Ломоносова Армаіс Камалов. Він вважає, що жінки менш сприйнятливі до коронавірусу і хвороба протікає у них легше, ніж у чоловіків.

Як повідомляв портал "Коментарі", багато в надії захиститися від коронавірусу стали більше вживати цибулі і часнику, а дехто ще й вірить, що інфекцію "вб'є" алкоголь. Чи можуть цибулю, часник і алкоголь допомогти в профілактиці COVID-19, розповіла інфекціоніст, доктор медичних наук Ольга Голубовська.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини