Головна Новини Суспільство медицина Комаровський пояснив, з якого віку діти можуть спати на подушці
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський пояснив, з якого віку діти можуть спати на подушці

Дитину краще не привчати до сну на подушці з раннього віку

29 жовтня 2020, 14:30 comments3520
Поділіться публікацією:

З якого віку дитині потрібна подушка і чи потрібна вона взагалі? Це питання хвилює багатьох молодих батьків. Відповідь на нього опублікував у своєму Instagram популярний український педіатр Євген Комаровський. Виявилося, що привчати немовлят до сну на подушці — необов'язково і навіть небезпечно.

Комаровський пояснив, з якого віку діти можуть спати на подушці

Подушки для дітей. Фото: depositphotos.com

Річ у тім, що пропорції голови у малюків зовсім інші ніж у дорослих. Вона у них більша. Відповідно, відстань від вуха до ліжка у них набагато менша. І до певного віку подушка їм абсолютно ні до чого.

"Як мінімум, до двох років подушка дитині абсолютно не потрібна. Що стосується дітей до року — їм вона не потрібна категорично", — акцентував лікар.

В одній зі своїх попередніх публікацій Євген Комаровський вже підіймав цю тему. Молодим батькам він порадив використовувати подушки для малюків тільки після двох років. Але і в цьому випадку вона не повинна бути занадто товстою.

"Подушка після двох років повинна бути щільною. А її товщина може бути близько двох сантиметрів. Словом, відстань від плеча до вуха — це і є рекомендована товщина подушки для малюка", — зазначив Комаровський.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що вчені створили подушку-робота, яка допоможе заснути.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини