Головна Новини Суспільство медицина Коли чекати спад коронавірусу в Україні: прогноз лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли чекати спад коронавірусу в Україні: прогноз лікаря

Коронавірус в Україні піде на спад вже в наступному році

4 грудня 2020, 18:15 comments1333
Поділіться публікацією:

Сплеск Covid-19 очікується після завершення новорічних свят, а ось спаду раніше лютого чекати не варто. Тільки на початку наступного року кількість хворих коронавірусом почне скорочуватися. Про це заявив лікар-анестезіолог Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський в своєму інтерв'ю.

Коли чекати спад коронавірусу в Україні: прогноз лікаря

Коли чекати спад коронавірусу в Україні. Фото: unsplash

"У лютому ми побачимо стійку динаміку зменшення кількості заражених. Я поспілкувався зі своїми колегами з інфекційної лікарні, також до мене звертаються пацієнти. Ми вже бачимо певну стабілізацію ситуації. Я подивився динаміку появи хворих за останній тиждень. Минулого тижня ця динаміка постійно збільшувалася, а на цьому тижні цифри тримаються на тому ж рівні і навіть трохи зменшуються. Звичайно, це зменшення може бути нестійким, але нових приростів немає. Припускаю, ситуація може відрізнятися в різних регіонах країни", — розповів експерт.

Він також додав, що помітний сплеск може початися і з початком новорічних свят, оскільки люди все одно будуть збиратися всі разом і святкувати прихід Нового року. Тільки по закінченню застіль Covid-19 піде на спад, але не раніше лютого.

Як повідомляло видання "Коментарі", імунолог назвав способи уникнути зараження COVID-19 всередині сім'ї. Якщо так сталося, що хвора коронавірусом людина повинна жити в одному будинку з іншими членами сім'ї, то це зовсім не означає, що вони будуть наражатися на небезпеку. Необхідно тільки запам'ятати кілька ключових правил, які знизять ризики зараження. Про це розповів алерголог-імунолог Володимир Болібок в своєму інтерв'ю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Bujhm

4 грудня 2020, 18:53

А что? Уже принято решение о прекращении эпидемии?


Новини