Головна Новини Суспільство медицина День донора: Зеленський закликав любити ближніх
commentss НОВИНИ Всі новини

День донора: Зеленський закликав любити ближніх

Президент Зеленський зазначив важливість донорства для національної безпеки

14 червня 2020, 10:00 comments1421
Поділіться публікацією:

У світі відзначається міжнародний День донора крові. У цей день президент Зеленський звернувся до українців. Глава держави закликав громадян подумати про людські цінності, любов і альтруїзм. Про це інформує сайт Офісу президента.

День донора: Зеленський закликав любити ближніх

"Сьогодні у світі відзначають День донора крові. В цьому році заходи в рамках Всесвітнього дня донора крові проходити під гаслом "Здавати кров в ім'я здорового світу", метою яких є привернення уваги до особистого вкладу кожного донора у збереження здоров'я людей. Саме тому закликаю всіх замислитися над вічними людськими цінностями, такими, як співчуття і любов до ближнього, доброта і альтруїзм, що, безумовно, є базовими принципами системи донорства", — сказано в повідомленні на президентському сайті.

Президент вважає, що безоплатне донорство — це один з ключових компонентів системи національної безпеки країни".

Як повідомляв портал "Коментарі", народные депутати дісталися до питань донорства крові. Зокрема, парламентарії вирішили врегулювати питання вивезення донорської крові за межі держави. Рішення було прийнято за заборону — за відповідний законопроект №2429 проголосували 332 депутати, що виявилося достатнім, оскільки, згідно з регламентом, для того, щоб заборонити вивезення крові, потрібно було 226 голосів. Втім, закон передбачає і ті випадки, при яких заборона діяти не буде. Такі випадки назвали "винятковими" — вивозити українську кров можна якщо держава надає гуманітарну допомогу іншим країнам або в разі, якщо всі лікувальні установи та банки крові України повністю забезпечені плазмою і біоматеріалом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини