Головна Новини Суспільство медицина Американські вчені розповіли, чому при коронавірусі виникає пневмонія, яку тяжко вилікувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські вчені розповіли, чому при коронавірусі виникає пневмонія, яку тяжко вилікувати

В цьому грає роль здатність вірусу "ховатися" та налаштування організму на "самознищення"

4 грудня 2020, 00:10 comments1488
Поділіться публікацією:

Американські вчені розказали механізм потрапляння вірусу у легені. Результати дослідження, яке проводили за допомогою високоточної мас-спектрометричної технології, продемонстрували, що вірус викликає аномальні зміни кількості одного білка і частоти його фосфорилювання всередині цих клітин. В результаті кількість вірусних частинок в легенях наростає та знищує їх клітини, що призводить до пошкодження органу. 

Американські вчені розповіли, чому при коронавірусі виникає пневмонія, яку тяжко вилікувати

З моменту потрапляння коронавірусу в клітини легень,  він швидко живиться основними ресурсами клітини, які потрібні для її функціонування.

 Крім того, він "приховується" у клітині від імунної атаки організму та починає розмножуватися. Після того, як вона стає виснаженою, вірус переходить до іншої й так далі. В цей момент на пошкоджені людські клітини включається атака імунітету – він вбиває їх. 

Також вчені виявили, що коронавірус викликає значну кількість цих змін вже за годину після зараження і закладає основу для повного захоплення клітин легенів господаря.

Але є хороші новини: американські вчені, досліджуючи коронавірус, з'ясували, що існують ліки, розроблені для лікування різних захворювань, але також підходять для боротьби з COVID-19. За думкою лікарів, на цей момент існує 18 таких препаратів. 

Раніше "Коментарі" писали про те, чому з п'ятого по десятий день хвороби на COVID-19 особливо важливо показатися лікарю. З того моменту, як  виникають симптоми коронавірусної хвороби, потрібно спостерігати за змінами температури та рівня кисню в крові, затверджують лікарі. Це дасть змогу медикам і хворому оцінити необхідність перебування в лікарні. 

Крім того, порталу стало відомо про те, який відсоток населення України переніс захворювання на коронавірус.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Тато

4 грудня 2020, 00:28

Это не статья, а просто - пук.


Новини