Головна Новини Суспільство медицина Як коронавірус впливає на психіку, - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Як коронавірус впливає на психіку, - дослідження

Найчастіше у людей, які перехворіли коронавірусом, фіксують тривожні розлади

27 листопада 2020, 03:50 comments1204
Поділіться публікацією:

Згідно з дослідженням мільйонів медичних карт пацієнтів в США, у кожної 17-ї людини, яка перехворіла COVID -19, може бути діагностована тривога, депресія або безсоння. Згідно з останніми дослідженнями, цей показник удвічі більший, ніж при інших хворобах. Про це пише BBC.

Як коронавірус впливає на психіку, - дослідження

Несподівано дослідники також виявили, що існуючі пацієнти, які лікувалися в психіатрії, були на 65% більше схильні до зараження коронавірусом. Дослідники припускають, що це може бути пов'язано з їх фізичним здоров'ям або ліками, призначеними для лікування розладів.

Професор психіатрії Оксфордського університету Пол Харрісон, провідний автор дослідження, сказав, що люди, у яких був COVID-19, будуть більш схильні до появи проблем з психічним здоров'ям.

Дослідження проводилося серед 62 тис. осіб, хворих на коронавірус. Протягом трьох місяців стан їх здоров'я порівнювали з тисячами людей, у яких були діагностовані інші захворювання, такі як грип, камені в нирках і переломи кісток. Психічні розлади були виявлені у таких хворих:

- коронавірусом — 18%;
— на грип — 13%;
— з переломами — 12,7%.

Найчастіше дослідники фіксували у тих, хто перехворів на коронавірус, тривогу, яка включала розлад адаптації, генералізований тривожний розлад, посттравматичний стресовий розлад

Рідше зустрічалися розлади настрою.

Раніше "Коментарі" писали, що лікар розповів, що потрібно робити для якнайшвидшого відновлення після коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини