Головна Новини Суспільство неймовірно Вчені підрахували, скільки органів в людському тілі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені підрахували, скільки органів в людському тілі

Виявляється, тільки 7 органів життєво необхідні людині

16 жовтня 2020, 09:25 comments1909
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що наука в 21 столітті досягла небувалих висот, вчені до цих пір не могли визначитися з точною цифрою, скільки ж органів в людському тілі. Про нове дослідження передає livescience.

Вчені підрахували, скільки органів в людському тілі

За словами доцента кафедри клітинної біології та біології розвитку Медичної школи Університету Колорадо Лізи М. Дж. Лі, органи — це сукупність тканин, які працюють разом для досягнення спільної мети, і кожен з них забезпечує функціонування людини.

Однак тільки сім з них — мозок, серце, печінка, принаймні одна нирка, принаймні одна легеня, шлунок і кишечник — необхідні для існування людини. Втрата повної функції будь-якого з цих життєво важливих органів тягне за собою смерть. Примітно, що людське тіло може вижити без безлічі інших органів або спокійно існувати після заміни природного органу штучним аналогом. Що стосується кількості органів, якщо взяти людину без аномалій розвитку, то у неї, за підрахунками вчених, має бути 78 органів. Цей список включає язик, шлунок, щитовидну залозу, сечовипускальний канал, підшлункову залозу, а також безліч інших окремих або парних органів. При цьому всі кістки і зуби вважають за один орган. Якщо ж брати кожну кістку в окремий орган, то вийде цифра 284, а якщо до цього додати ще кожен зуб, то виявиться, що в людському тілі і зовсім 315 органів. Якщо таким же чином розділити на органи все сухожилля і нерви, то вийде і зовсім космічна сума, яка вимірюється мільярдами, оскільки кожен нейрон буде вважатися окремим органом.

Нагадаємо, в Баварському інституті виноградарства і садівництва (LWG) пояснили осінній феномен, коли в жовтні цвітуть каштани.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини