Головна Новини Суспільство неймовірно "Комфорт і блаженство": лікар-реаніматолог розповів, що відчуває людина в момент смерті
commentss НОВИНИ Всі новини

"Комфорт і блаженство": лікар-реаніматолог розповів, що відчуває людина в момент смерті

За словами лікаря Сема Парніа, момент відходу з життя є досить комфортним станом

23 жовтня 2020, 18:15
Поділіться публікацією:

Кожен з нас боїться моменту смерті, адже ніхто не знає, що відбувається там, за межею — чи чекають нас ті події, які описані в Біблії християн або "Книзі мертвих" буддистів, а можливо, там нічого немає, а життя закінчується в момент смерті мозку. Інтернет-журнал "Медицина і наука" розповів про дослідження, проведене доктором Семом Парніа — британським лікарем-реаніматологом, главою відділу інтенсивної терапії Медичної школи Нью-Йорка, а також автором книги "Стираючи смерть. Науковий підхід до питання про межі між життям і смертю".

"Комфорт і блаженство": лікар-реаніматолог розповів, що відчуває людина в момент смерті

Процес фізичної смерті людини Парніа описує як наслідок відключення мозкових ланцюгів, яке виникає через зменшення надходження кисню до мозку та іншим органам. В результаті людина перестає усвідомлювати що відбуваються навколо дії.

Також реаніматолог розповідає про те, що люди, які пережили клінічну смерть називають відхід з життя комфортним і умиротвореним. За словами Парніа, поява яскравого теплого світла настільки було притягує, що багато хто з "воскреслих" з сумом згадували про ці дивовижні відчуття.

Водночас у своїй праці дослідник намагається знайти наукове пояснення тому, що розповідали пережили клінічну смерть.

За його словами, мозок проводить своєрідне сканування, намагаючись зберегти життя.

"Використання сучасних технологій найближчим часом допоможе досліджувати більш точно процес смерті, що зможе дати повні відповіді на наявні зараз питання", — підсумував доктор.

Раніше "Коментарі" писали про те, що експерти назвали природні антидепресанти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини