Головна Новини Суспільство права людини "Знати свої права з дитинства": в Україні вийшла Конституція для дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

"Знати свої права з дитинства": в Україні вийшла Конституція для дітей

Офіс президента підтримав ініціативу по створенню "Простої Конституції", написаній доступною мовою для маленьких громадян України

28 червня 2020, 17:55 comments1878
Поділіться публікацією:

"Знати свої права з дитинства": в Україні вийшла Конституція для дітей

У День Конституції Офіс президента повідомив про ініціативу, згідно якої маленькі українці зможуть ознайомитися з головним Законом демократичної держави і дізнаватись про свої основні права та обов'язки. Про це повідомила прес-служба ОП Telegram.

Реалізацією проекту зайнялася українська редакція "Основи", яка додала до свіже видання кумедні та яскраві ілюстрації.

"І ось результат — "Проста Конституція". Дуже важливо, щоб діти з дитинства в простій і цікавій для них формі вивчали основи демократичної держави і знали свої права", — зазначено в повідомленні.


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" разом зі своїм автором намагався розібрати, чому основний Закон держави — Конституція України — є предметом постійних політичних суперечок і маніпуляцій.

Сказати, що Конституція України стала плодом довгих і болісних пологів – значить не сказати нічого. Батько української державності – Леонід Кравчук – ще до проголошення незалежності зметикував, що дісталася у спадок від радянської республіки Конституція УРСР редакції 1978 року не зовсім те, що потрібно молодому і самостійній державі, тому за основний закон у червні 1991 року була прийнята "Концепція нової Конституції". У наступні 3 роки проект неодноразово перероблявся і доповнювався, а після політичної кризи і приходу до влади Леоніда Кучми весь прогрес обнулилося. Писати нову Конституцію почали заново, відправивши у сміттєвий ящик такі сміливі статті як, наприклад, законне право на політичний протест громадян з редакції 1993 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини