Головна Новини Суспільство права людини В Україні гострий дефіцит патронатних батьків: соцслужби закликають допомогти дітям, які потрапили в біду
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні гострий дефіцит патронатних батьків: соцслужби закликають допомогти дітям, які потрапили в біду

Незважаючи на популярність батьківського патронажу в Європі і досить високі виплати від держави за цю послугу, українські пари не проявляють активності у прийнятті на чужих дітей

8 липня 2020, 23:54 comments1258
Поділіться публікацією:

Соціальні служби в регіонах України настійно просять повноцінні сім'ї відгукуватися на патронажне виховання дітей, які потрапили в біду і потребують батьківської турботи. Про це повідомляє "ТСН".

В Україні гострий дефіцит патронатних батьків: соцслужби закликають допомогти дітям, які потрапили в біду

Так, незважаючи на високу потребу для дітей з неблагополучних сімей тимчасово отримувати турботу патронатних батьків, соціальні служби змушені, як і раніше, вдаватися до інтернатам і дитячим будинкам.

Сьогодні державна програма по патронажу передбачає досить щедру винагороду для пар, які готові прихистити малюка, який тимчасово залишився без уваги і турботи з боку рідних. На сьогодні це 10 тисяч гривень в місяць в якості зарплати і близько 5 тисяч гривень на утримання дитини.

"Часто діти потрапляють в патронажні сім'ї від батьків-алкоголіків, побиті, голодні, налякані.. Законом передбачено обмеження перебування дитини в такій сім'ї — не більше півроку. За цей час соціальні служби повинні прийняти рішення, як допомогти дитині і його рідним батька та матері", — зазначають кореспонденти.

Відзначається, що в нашій країні закон про патронатних батьків діє вже чотири роки, а для Європи — така міра соціальної захищеності дітей є дуже затребуваною і багато сімей з радістю на неї відгукуються. Тим не менш, в Україні це нова і невідома ніша: тільки 132 сім'ї погодилися надати таку послугу для неповнолітніх.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні більше не будуть функціонувати дитячі будинки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини