Головна Новини Суспільство права людини У МВС пояснили, хто в Україні може штрафувати за порушення карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

У МВС пояснили, хто в Україні може штрафувати за порушення карантину

Міністерство внутрішніх справ назвало перелік уповноважених органів

9 вересня 2020, 11:27
Поділіться публікацією:

Поліцейські, санітарні лікарі та органи місцевої влади можуть штрафувати за порушення карантину в Україні. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на прес-службу Міністерства внутрішніх справ.

У МВС пояснили, хто в Україні може штрафувати за порушення карантину

На цей момент в Україні за невиконання карантинних зобов'язань передбачені не тільки штрафи, але і взяття під варту.

Стати 335 Кримінального кодексу роз'яснює залучення громадян України до відповідальності. Наприклад, якщо дії або бездіяльність спричинили поширення вірусу, то винуватцю загрожує від 17 тисяч гривень штрафу до трьох років ув'язнення під вартою. Якщо порушення карантинних норм спричинили загибель людини, то мінімальний термін порушнику — п'ять років, максимальний — вісім. Штрафи для посадових осіб за подібні порушення — від 34 тисяч гривень до 170 тисяч.

Нагадаємо, термін чинного карантину в Україні закінчується 31 жовтня. Згідно з правилами та вимогам адаптивного формату, вся територія країни розподілена на чотири зони, в залежності від кількості хворих на 100 тисяч осіб.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в Україні хочуть збільшити штрафи для населення за відсутність масок в громадських місцях і в транспорті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини