Головна Новини Суспільство права людини У МОН пояснили, чому в українських школах дітям дають «неповноцінні сніданки»
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОН пояснили, чому в українських школах дітям дають «неповноцінні сніданки»

У соцмережі показали фото сніданків, які діти отримують зараз у школах

8 вересня 2020, 12:45 comments1361
Поділіться публікацією:

У Міністерстві освіти України чинну модель харчування у школах просять сприймати як необхідну під час пандемії коронавірусу. Про це написала заступниця міністра освіти та науки Любомира Мандзій в Facebook.

У МОН пояснили, чому в українських школах дітям дають «неповноцінні сніданки»

Фото: facebook.com

Так, у МОН заявили, що знають про скарги батьків щодо харчування дітей у шкільних їдальнях. Йдеться, зокрема, про те, що тих "сніданків" для учнів початкової школи, які порційно фасуються в разову упаковку, недостатньо для повноцінного сніданку. Але в умовах пандемії, зазначає Мандзій, організація шкільного харчування потребує інших підходів. Тож запевняють, що це вимушені дії на час, поки у країні діють карантинні обмеження.

Крім того, Мандзій наголосила, що в жодному випадку це не є заміною гарячого харчування. І після скасування карантину школи мають повернутися до звичної моделі мультипрофільного харчування дітей.

У МОН додали, що весною спільно з першою леді Оленою Зеленською розгорнули реформу шкільного харчування, яка реалізовуватиметься в рамках "Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій Українській Школі".

У МОН пояснили, чому в українських школах дітям дають «неповноцінні сніданки» - фото 2
У МОН пояснили, чому в українських школах дітям дають «неповноцінні сніданки» - фото 3

Зазначимо, що у коментарях до допису заступниці міністра, батьки знову виявили невдоволеність. Зауважили саме на якості сніданків, які отримають школярі.

"Одна справа "порційно фасовані сніданки", а зовсім інша — це шматочок черствого хліба з сирним продуктом (він взагалі законний?) і банан, що вже почав гнити", — йдеться у коментарі.

А одна з користувачів зазначила, що у Сєвєродонецьку на Луганщині взагалі у школах не відкрилися їдальні. Крім того, коментатори надіслали фотографії сніданків українських школярів: на світлинах можна побачити не дуже привабливого вигляду хліб, огірок та сир.

Нагадаємо, школи в Україні можуть позапланово піти на канікули. До слова, причина криється не в коронавірусній епідемії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини