Головна Новини Суспільство права людини Отруїлися у кафе чи ресторані: алгоритм дій для отримання компенсації
commentss НОВИНИ Всі новини

Отруїлися у кафе чи ресторані: алгоритм дій для отримання компенсації

У Мінюстиції пояснили, як діяти українцям у разі отруєння в закладі громадського харчування

16 листопада 2020, 17:04
Поділіться публікацією:

Кожен українець має право на компенсацію збитків, у тому числі моральних, якщо похід у кафе чи ресторан привів до лікарні через отруєння. Як отримати компенсацію від закладу громадського харчування, роз’яснило в своєму Telegram-каналі Міністерство юстиції України.

Отруїлися у кафе чи ресторані: алгоритм дій для отримання компенсації

Повідомляється, що керівництво закладу громадського харчування повинно компенсувати повну вартість медикаментів, яка була витрачена на лікування. Варто вимагати і відшкодування моральної шкоди, яка була вам завдана.

По-перше, необхідно довести, що ви отруїлися саме в ресторані, а не вдома. Знадобиться чек, який підтверджує перебування в ресторані та є безпосереднім договором з іншою стороною. Якщо чек не зберігся, то слід заручитися підтримкою свідків вашого відвідування ресторану і замовлення конкретних страв.

По-друге, необхідна медична документація, яка підтвердить факт харчового отруєння.

По-третє, юристи рекомендують спробувати вирішити інцидент із адміністрацією закладу в досудовому порядку. В іншому разі — написання заяви на ім’я керівництва ресторану з дотримання загальних правил, встановлених діловодством. У заяві викладіть ті обставини, які сталися з вами у закладі, обов’язково додайте докази, що підтверджують ваші слова.

Зазвичай заклади намагаються вирішити конфлікт не публічно, щоби не постраждала їхня репутація. Якщо цього не сталося, то слід звернутися до територіального органу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба). Якщо заклад харчування відмовиться компенсувати витрати у зв’язку з отруєнням та не визнає свої вини, то у вас є право звернутися до суду.

Нагадаємо, в Україні запустять єдиний соцреєстр: хто з українців ризикує залишитися без соціальних виплат.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини