Головна Новини Суспільство права людини МОЗ не рекомендує відмовлятися від літньої відпустки через страх заразитися COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ не рекомендує відмовлятися від літньої відпустки через страх заразитися COVID-19

Глава МОЗ Максим Степанов радить провести літо на море, але не забувати про те, що в країні небезпечна епідеміологічна ситуація

12 серпня 2020, 13:51
Поділіться публікацією:

Глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що переповнені пляжі в південних регіонах України не викликають у нього побоювань, проте нагадав про основні умови безпеки в епідеміологічну кризу. Про це він розповів в інтерв'ю виданню " НВ".

МОЗ не рекомендує відмовлятися від літньої відпустки через страх заразитися COVID-19

Так, Степанов зазначив, що морський сезон сприятливо  впливає на загальний імунітет і здоров'я громадян, якщо зберігати пильність. 

"Хочу достукатися до людей і пояснити: це не борг перед Україною, а ваше здоров'я. Пальці в розетку сунуть — то це може вбити. COVID-19 теж може. Якщо не вас, то можна інфікувати інших людей. Заразився, потім поцілував свою бабусю, і можеш стати тією людиною, яка її вб'є ", — зазначив міністр охорони здоров'я.

Таким чином він пояснив, що якщо дотримуватися дистанції на пляжі в 1,5 метра один від одного і не зловживати походами в місця великого скупчення людей, то відпустка може залишити тільки приємні враження без небажаних наслідків.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Міністерство охорони здоров'я має намір по-новому обчислювати зону карантину в залежності від регіону.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини