Головна Новини Суспільство права людини Конституційний суд визнав незаконними деякі карантинні обмеження
commentss НОВИНИ Всі новини

Конституційний суд визнав незаконними деякі карантинні обмеження

Обмеження роботи громадського транспорту через карантин визнали неконституційними

28 серпня 2020, 20:46 comments1220
Поділіться публікацією:

Конституційний суд України визнав неконституційними деякі карантинні обмеження, пов'язані з пандемією коронавірусу COVID -19. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на джерело в КСУ.

Конституційний суд визнав незаконними деякі карантинні обмеження

Карантин Фото: freepik

Так, Конституції України не відповідають обмеження, пов'язані з роботою громадського транспорту в країні. Також суд визнав неконституційними обмеження, що стосуються зарплат чиновників і суддів. Незаконним названа і заборона на роботу закладів громадського харчування.

Нагадаємо, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) змінила епідемічне зонування в Україні. Оновлення набирає чинності з 31 серпня. До "червоної" зони будуть віднесені, зокрема, міста Івано-Франківськ, Чернівці, Ізмаїл Одеської області. "Помаранчевими" залишаться Харків і Богодухівський район Харківської області, Львів, Моршин, Суми. До "жовтої" зоні віднесені місто Київ, Одеса, Рівне.

"Коментарі" писали, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що скасування карантинних обмежень в Україні є неприпустимим. "Крім загальної кількості людей, у яких підтверджена коронавірусна хвороба, у нас зростає кількість людей, які госпіталізуються щогодини. Сьогодні вранці в наших лікарнях з підтвердженим діагнозом COVID-19 знаходилося 6544 осіб", — повідомив глава МОЗ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини