Головна Новини Суспільство права людини Англійський словник змінить визначення расизму
commentss НОВИНИ Всі новини

Англійський словник змінить визначення расизму

Словник Merriam-Webster змінить визначення слова расизм

10 червня 2020, 23:36 comments1453
Поділіться публікацією:

Словник англійської мови під назвою Merriam-Webster прийняв рішення змінити визначення слова "расизм" після листування з Кеннеді з Мітчем Міссурі. Про це повідомили у виданні CNN з посиланням на слова головного редактор словника Merriam-Webster Пітера Соколовські.

Англійський словник змінить визначення расизму

"Віра в те, що раса — це головний визначальний фактор людських рис і здібностей і в те, що расові відмінності породжують перевагу тієї чи іншої раси", — саме так звучить сьогодні визначення слова "расизм" в словника Merriam-Webster.

Кеннеді Мітчем написала в редакцію словника лист з настійним проханням назвати расизм системним проявом ненависті замість "просто упередження". Редактори погодилися. А головний редактор словника Merriam-Webster Пітер Соколовські розповів виданню CNN, що словника в тому числі визначає расизм в якості "доктрини або політичної програми або політичну і соціальну систему", які засновані на расистських припущеннях.

За словами Соколовські, в друкованій версії словника використовується коротке визначення расизму, тому що в книгу довелося б вмістити занадто багато слів. В онлайн-словниках обмеження немає, а сам словник Merriam-Webster оновлюють кілька разів на рік, тому вже з наступним оновленням з'явиться нове визначення расизму.

Як повідомляв портал "Коментарі", фільм "Віднесені вітром" видалили з онлайн-кінотеатру після звинувачень у расизмі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини