Головна Новини Суспільство події ЗНО в Україні під загрозою зриву: коли абітурієнти зможуть написати тестування
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗНО в Україні під загрозою зриву: коли абітурієнти зможуть написати тестування

У Міносвіти не виключають - в кінці червня незалежне тестування для абітурієнтів може не відбутися

16 червня 2020, 09:14 comments1291
Поділіться публікацією:

Зовнішнє незалежне оцінювання в червні можуть скасувати через спалах коронавірусу в Україні. Про це заявила тимчасовий керівник Міністерства освіти Любомира Мандзій в інтерв'ю телеканалу "Україна 24". ЗНО в такому випадку перенесуть на серпень.

ЗНО в Україні під загрозою зриву: коли абітурієнти зможуть написати тестування

Основна сесія ЗНО має стартувати вже 25 червня. Саме в цей день абітурієнти писатимуть тест з математики. Остання в розкладі — хімія, її призначили на 17 липня.

Поки що дати не переносили, але така ймовірність є, каже Мандзій. Кількість нових випадків коронавірусу в Україні зростає, і сьогодні спеціальна комісія повинна затвердити правила, які й визначать, коли і за яких обставин можна буде проводити тестування в Україні.

"Комісія повинна визначити показники епідситуації, при яких можна провести ЗНО. Якщо наші умови показникам відповідати не будуть, перенесемо тестування на серпень", — розповіла чиновниця.

Також у Міністерстві освіти розглядають варіант проведення ЗНО — 2020 в онлайн-режимі. Щоправда, каже Мандзій, поки що придумати, як це зробити з дотриманням всіх вимог, не вдалося.

Разом з тим, зовсім скасовувати зовнішнє тестування  не будуть. Такий варіант розвитку подій в Міносвіти навіть не розглядають.

Зазначимо, що напередодні абітурієнти могли написати  пробне тестування з української мови онлайн. Не всі змогли потрапити у свій особистий кабінет на сайті ЗНО, так як сервер не витримав навантаження. У Мінфіні пообіцяли, що гроші за пробне тестування абітурієнтам повернуть. За кожен предмет вони заплатили трохи менше 150-ти гривень.

Також раніше у Мінфіні розповіли, коли збираються відмовитися від кредитів МВФ. А ви як вважаєте, це реально?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини