Головна Новини Суспільство події Жителів Землі в червні очікує місячне затемнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Жителів Землі в червні очікує місячне затемнення

На європейському материку місячне затемнення можна буде спостерігати лише частково

5 червня 2020, 04:40 comments1632
Поділіться публікацією:

В ніч з 5 на 6 червня можна буде побачити напівтіньове місячне затемнення, яке також можуть спостерігати і українці. Про це передає "24 канал".

Жителів Землі в червні очікує місячне затемнення

Тривати це небесне явище в цілому 2 години 18 хвилин і 16 секунд. Найкраще спостерігати затемнення зможуть ті, хто знаходиться в Африці, Австралії, Центральної та Південної Азії.

Пік затемнення почнеться о 22:24:55 за Києвом, коли явище буде видно з центральної частини Європи, в тому числі і України.

Напівтіньове місячне затемнення — це різновид місячного затемнення, під час якого супутник Землі входить тільки в півтіні нашої планети. Такий вид затемнення малопомітний, тому неозброєним оком побачити його складно, краще використовувати при цьому спеціальне обладнання. Наступне напівтіньове місячне затемнення можна буде побачити в ніч з 4 на 5 липня 2020 року.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що популярне музичне додаток TikTok був змушений вибачитися після звинувачення в тому, що вони упереджено поставилися до учасників антирасистських протестів в США.

"Ми визнаємо свою помилку і приносимо вибачення нашим користувачам і спільноти чорних, які відчували себе без підтримки або пригніченими. Ми ніколи не хочемо, щоб хтось так себе почував. Ми щиро вітаємо голоси спільноти чорношкірих", — заявила у своєму блозі Ванесса Паппас, генеральний директор TikTok в США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини