Головна Новини Суспільство події Зеленський готовий випробувати українську вакцину на собі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський готовий випробувати українську вакцину на собі

Президент розповів, що клінічні випробування проходить унікальна українська вакцина від COVID-19

22 жовтня 2020, 17:23
Поділіться публікацією:

В Україні, поки що не на людях, проходить клінічні випробування унікальна вакцина від COVID-19. Про це повідомив сьогодні Володимир Зеленський, передає Офіс президента.

Зеленський готовий випробувати українську вакцину на собі

Українські фахівці працювали над цим препаратом близько півроку. Президент зазначив, що в нашій країні ще з радянських часів ніхто не займався розробкою вакцин. Зеленський заявив, що якщо вакцина проти коронавірусу успішно пройде випробовування – він готовий випробувати її на собі.

Але й не відкидають можливість придбати вакцину іноземного виробництва. За словами гаранта, якщо підтвердиться вакцина в якійсь країні раніше, то її будуть закуповувати у будь-якому випадку.

"Ми не чекатимемо нашої, але потім її теж додамо. Бо з COVID ми будемо боротись не один рік. Вакцина буде працювати багато років", – розповів Зеленський.

Як повідомлялося, МОЗ назвав дев'ять груп людей, які першими отримають вакцину проти COVID-19 в Україні. Механізм COVAX передбачає надання вакцини безкоштовно або нижче ринкової ціни 92 країнам, в тому числі Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини