Головна Статті Суспільство події Здоров'я - перш за все: найважливіші новини 2020 року очима читачів порталу «Коментарі»
commentss Cтатті Всі новини

Здоров'я - перш за все: найважливіші новини 2020 року очима читачів порталу «Коментарі»

1 січня 2021, 08:00
Поділіться публікацією:

Пандемія коронавірусної інфекції COVID-19 визначила хід подій протягом всього 2020 року в усіх сферах життя. Коронавірус змусив людей у всьому світі переоцінити свої цінності й більше уваги приділяти власному здоров'ю. Само собою, важливими залишаються питання економіки. Огляд головних новин 2020 року очима читачів порталу "КОМЕНТАРІ" — читайте нижче.

Здоров'я - перш за все: найважливіші новини 2020 року очима читачів порталу «Коментарі»

Найпопулярніші новини 2020 року. Фото: Д. Романюк/Comments.ua

1. Чи не більше 5000 гривень на карту: як НБУ буде відучувати українців ховати доходи (588 506 переглядів)

Яку читають новиною у 2020 році став матеріал "Коментарів" про те, як змінилося життя українців після введення фінансового моніторингу. Тепер грошові операції українців можуть бути заблоковані й потрапити під додаткову перевірку.

Нагадаємо, кінець квітня, крім питання про можливе скасування карантину, безсумнівно запам'ятався українцям і новими змінами в системі безготівкового грошового обороту в банках, ініційованих ще в січні. Ці зміни прийшли слідом за наполегливими рекомендаціями Національного банку до українців перейти на безготівковий розрахунок в умовах карантину через пандемію COVID-19.

2. Три ознаки в одязі, які видають самотню жінку (225 111 переглядів)

На початку березні читали порталу "Коментарі" ще навіть не підозрювали, що їх чекає в протягом року і цікавилися абстрактними питаннями, на кшталт того, як в натовпі визначити самотню жінку. Модні експерти кажуть, що самотню жінку видає багато: кокетливий погляд, відвертий зовнішній вигляд і те, з якою готовністю вона заводить нові знайомства. Пропонуємо вам ознайомитися з трьома ознаками в одязі, за якими можна визначити жіночу самотність.

3. Які горіхи допоможуть знизити артеріальний тиск (112 735 переглядів)

У лютому читачі цікавилися, як можна за допомогою продуктів харчування знизити артеріальний тиск. Це можна зробити лише поївши кеш'ю. Цей горіх швидко втамовує напади голоду і скорочує ризик появи гіпертонії. Фахівці визначили, що регулярне вживання цього горіха позитивно позначається на роботі серцево-судинної системи. Завдяки своєму багатому складу, зокрема калію та магнію, судини захищені від різкого звуження, а саме це служить індикатором підвищеного тиску і нападів головного болю. Також ці елементи підтримують нервову систему, позбавляючи від стресів і напруги. Відомо, що жменю горіхів в день (30 г) здатна знизити ризик появи інсульту, інфаркту та інших серцевих проблем. Що входять до складу кеш'ю фосфор і залізо покращують прохідність судин і циркуляцію крові в організмі.

4. Головне — пити теплим: названий напій, що захищає легені (85 733 перегляди)

Після того, як випадки зараження коронавірусів стали з'являтися в Україні, жителі нашої країни стали все більше цікавитися, як зміцнити імунітет. Експерти вважають, що чай з куркумою має ряд корисних властивостей, які позитивно діють на роботу всього організму. Цей напій містить куркумін — потужний антиоксидант, який очищає печінку, покращує роботу мозку і захищає легені від фіброзу й інших захворювань. Крім цього, куркума може запобігти розвитку атеросклерозу і закупорку артерій — ключових факторів інфаркту міокарда та інсульту.

5. Напої, які допоможуть тримати гормони в нормі (83 551 перегляд)

Ще до того, як пандемія коронавірусу перевернула з ніг на голову життя українців, жителі нашої країни цікавилися, як поліпшити стан свого здоров'я. Наприклад, гормони в жіночому організмі іноді можуть давати збої, тому необхідно ретельно стежити за своїм здоров'ям. Лікарі назвали три корисні напою, які допоможуть нормалізувати гормональний фон: тепла вода з лимоном, чай з листя малини та молоко з куркумою.

6. Кінець близький: коли закінчиться пандемія коронавірусу (79 656 переглядів)

У березні читачів порталу "Коментарі" вже щосили цікавило питання, коли ж нарешті закінчиться пандемія коронавірусу. Китайські вчені відзначали, що спалах коронавірусу під силу зупинити світовим урядам. Тоді експерти заявляли, що пандемія у світі може закінчитися вже до літа. Головна умова — мобілізувати зусилля. Якщо світові уряди кинуть всі сили на боротьбу з інфекцією — це, звичайно, подолати хворобу зовсім не допоможе, однак, поширюватися по світу настільки стрімко C OVID -19 вже не буде, кажуть китайські дослідники. Але все виявилося не так добре, і в кінці 2020 року питання про те, коли ж нарешті закінчиться пандемія, все більше хвилює як українців, так і людей у всіх країнах світу.

7. Боксер Усик: "Мені Зеленського не жаль" (63 387 переглядів)

Український спортсмен і чемпіон з боксу в суперважкій вазі Олександр Усик заявив, що для глави держави Володимиру Зеленському не вистачає професійної команди для того, щоб досягти цілей для процвітання України. Про це він заявив в інтерв'ю Дмитру Гордону, перебуваючи в заміському будинку на самоізоляції.

"Він (Зеленський — прим. Ред.) Абсолютно один. У нас країна, в якій колосальна кількість ресурсів і можливостей, але у президента немає професійної команди. Кожен хоче заробити, іноді вкрасти. Тому він нічого не може зробити сам, навіть якщо він хоче, у нього одного не вийде ", — переконаний Усик.

Також боксер зазначив, що не стежить за політичною ситуацією в країні, не слухає виступів Зеленського, але прекрасно розуміє, що проблем у гаранта досить. Втім, жаліти Володимира Зеленського Олександр Усик не вважає за потрібне.

9. Смерть в небі: в Шрі-Ланці екстрено сів лайнер з мертвими пасажирами на борту (53 494 перегляди)

Вночі 13 січня на борту повітряного судна авіакомпанії Thai Airways сталася трагедія. За інформацією видання ColomboPage, в літаку, який виконував рейс "Джіджі (Саудівська Аравія) — Сурабаья (Індонезія)", при невідомих обставинах померли двоє пасажирів. За попередньою інформацією, чоловікові та жінці в небі стало погано, тому пілоти прийняли рішення про екстрену посадку в аеропорту Шрі-Ланки. На жаль, після прильоту обидва пасажири — громадяни Індонезії — вже були мертві. Причину їх смерті встановлять місцеві правоохоронці.

10. Комаровський назвав єдиний спосіб перемогти коронавірус (49 223 перегляди)

Євген Комаровський назвав єдиний спосіб перемогти коронавірус і зупинити пандемію. Це колективний імунітет, впевнений доктор. Коронавірус стрімко поширюється планетою і ніякі обмежувальні заходи не зможуть зупинити його, впевнений Комаровський.

Вражати людей хвороба буде до тих пір, поки не виробиться колективний імунітет проти Covid-19. Щоб пояснити, як це працює на практиці, доктор взяв приклад вірусної віспи. Як тільки у світі почалася тотальна вакцинація, спалах інфекції різко закінчилася, адже розмножуватися вірус може виключно в людському організмі. Коли цю можливість у нього забрали, епідемія закінчилася. Те ж саме може статися і з коронавірусів.

"Якщо 95% людей будуть стійкі до даного вірусу, то циркуляція інфекції припиниться", — говорить педіатр.

Правда, поки вакцини від Covid-19 не існує. Знайти її намагаються вчені по всьому світу і цей процес за оптимістичними прогнозами може затягнутися ще на рік. Євген Комаровський впевнений, що поки колективного імунітету немає, кожен повинен бути готовий до того, що йому доведеться зустрітися з коронавірусів лицем до лиця. Захист від Covid-19 людство отримає лише тоді, коли він перестане передаватися від людини до людини й не зможе існувати в конкретному співтоваристві.

Відзначимо, ще однією топ-новиною на порталі "Коментарі" під кінець 2020 року стало рецепт салату, який може стати прекрасною альтернативою традиційному "Олів'є".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини