Головна Новини Суспільство події Завдяки йому світ дізнався про Голодомор: в Києві назвуть провулок в честь Гарета Джонса
commentss НОВИНИ Всі новини

Завдяки йому світ дізнався про Голодомор: в Києві назвуть провулок в честь Гарета Джонса

Депутати КМДА підтримали назва київського провулка на честь Гарета Джонса, який в 1933 році сповістив світ про страшні події в Україні

30 липня 2020, 19:20
Поділіться публікацією:

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали нові назви низки столичних топонімів. Про це повідомляє прес-служба міськради.
Отже, в Шевченківському районі столиці з'явиться провулок, який буде носити ім'я британського журналіста Гарета Джонса (до провулок носив проектне назва 13120). Він був одним з перших західних кореспондентів, які своїми публікаціями донести світові правду про Голодомор мільйонів людей в Україні у 1932-1933 роках.

Завдяки йому світ дізнався про Голодомор: в Києві назвуть провулок в честь Гарета Джонса

29 березня 1933-го Гарет Джонс скликав в Берліні прес-конференцію, на якій вперше публічно заявив про катастрофічний голод в Україні. Прес-реліз передрукували провідні світові видання, зокрема New York Evening Post " Manchester Guardian. Відомо, що застрелили журналіста восени 1935 року, існує думка, що це вбивство стало помстою з боку НКВС.

Ідею перейменування підтримали 104 людини, тільки двоє проголосували проти. Громадське обговорення проходило на сайті КМДА з 19 березня по 19 травня 2019 року.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні сталося резонансне вбивство репера власною дружиною, яка витягнула його нутрощі для домашніх потреб.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини