Головна Новини Суспільство події Заручник "полтавського терориста", убитого кілером, йде з поліції
commentss НОВИНИ Всі новини

Заручник "полтавського терориста", убитого кілером, йде з поліції

Віталій Шиян, якого критикували після спецоперації з Романом Скрипником, розповів, чому йде з органів через 25 років служби

6 серпня 2020, 11:23 comments1165
Поділіться публікацією:

Після резонансної справи, коли 23-го липня житель Полтави Роман Скрипник взяв в заручники кількох копів і погрожував їм гранатою, один з них вирішив піти з поліції. Віталій Шиян - начальник Управління карного розшуку ГУНП в Полтавській області, який звільнив свого колегу і добровільно став заручником Скрипника — вирішив піти на пенсію у званні полковника. Про це пише "УНІАН".

Заручник "полтавського терориста", убитого кілером, йде з поліції

Відзначимо, що після спецоперації, коли терориста шукали кілька днів і, в підсумку, застрелили снайпери, в ЗМІ звучала інформація про нібито некомпетентність Віталія Шияна в цій справі. Однак в полтавському главку кажуть, що, навпаки, подякували досвідченому полковнику за роботу, а його вихід на пенсію з цією справою не пов'язаний.

"Я вважаю, що під час спецоперації з "полтавським терористом" я вчинив правильно. Я помінявся з підлеглим...", — каже Шиян, йдучи на пенсію за вислугою років після 25 років служби в органах.

Заручник ”полтавського терориста”, убитого кілером, йде з поліції - фото 2

Нагадаємо, 23 червня громадськість сколихнула новина про ще одне захоплення заручників. На цей раз події розгорталися в Полтаві, де 32-річний місцевий житель Роман Скрипник, намагаючись втекти від копів після викрадення авто, дістав гранату РГД-5 і взяв в заручники поліцейського. Незабаром відбувся обмін: першого заручника Скрипник відпустив, а замість нього взяв полковника Віталія Шияна і поїхав з ним на поліцейському ВАЗ-2115 в напрямку Києва.

Єдиною вимогою загарбника було звільнення його від кримінальної відповідальності. Скрипник був неодноразово судимий за торгівлю наркотиками, шахрайство, крадіжки та інші злочини і дуже не хотів потрапити за ґрати знову. Втім, в поліції відразу заявили, що його вимоги нездійсненні — переговори вів сам заручник Віталій Шиян. У підсумку, злочинець відпустив полковника, а сам зник у лісі на ще кілька діб. На його слід вийшли правоохоронці, і Скрипник знову захопив заручника. Хлопця довелося ліквідувати кілерам, після чого він вибухнув на власній гранаті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини