Головна Новини Суспільство події З 2014 року паспорт України отримали 52 тис колишніх російських підданих - ДМС
commentss НОВИНИ Всі новини

З 2014 року паспорт України отримали 52 тис колишніх російських підданих - ДМС

З 2014 року від російського громадянства на користь паспорта України відмовились 19 304 росіянина

13 листопада 2020, 20:50
Поділіться публікацією:

Загальна кількість іноземців, які виявили бажання іммігрувати в нашу країну в поточному році досягло майже 9 тис осіб, третина з них — 2857 іммігрантів — це громадяни Росії. Згідно з інформацією, наданою Державною міграційною службою України, за останні шість років Росію покинули майже 52 тис жителів, віддавши перевагу проживанню в нашій країні. Статистика щодо імміграції громадян РФ в Україну йде на зменшення — у 2014 році ця цифра склала 15,5 тис осіб, поступово скорочуючись. До 2019 року вона досягла позначки в майже 4800 осіб. Відзначається, що військовий конфлікт на сході країни, а пізніше і карантинні обмеження, введені в результаті пандемії коронавірусу уповільнили процес імміграції.

З 2014 року паспорт України отримали 52 тис колишніх російських підданих - ДМС

Водночас упродовж вказаного періоду від російського громадянства на користь паспорта України відмовились 19 304 росіянина. З них понад 11,8 тис осіб стали громадянами України по праву територіального походження, тобто вони самі або їхні родичі народилися чи постійно проживали до 24 серпня 1991 року на території сучасної України.

Серед відомих росіян, які стали українцями, дочка російського ліберального реформатора Єгора Гайдара, Марія Гайдар. Вона отримала українське громадянство у 2017 році, була радником президента Петра Порошенка на громадських засадах. В кінці 2016 року став українським громадянином і екс-депутат уряду РФ Денис Вороненко, загиблий в столиці України в результаті замовного вбивства.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Харківській міськраді розповіли, чи буде присягати Кернес в Шаріте.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини