Головна Новини Суспільство події з 1 січня майбутнього року в Україні заборонять поліетиленові пакети
commentss НОВИНИ Всі новини

з 1 січня майбутнього року в Україні заборонять поліетиленові пакети

Законопроект вводить заборону на використання поліетилену товщиною до 50 мкм в магазинах і ресторанах. При цьому обмеження не поширюються на первинну упаковку м'ясо-рибних і сипучих продуктів

17 вересня 2020, 21:02 comments4215
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 17 вересня, Верховна Рада України розглянула в другому читанні законопроект "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України". Про це повідомляє народна обраниця Валерія Заручко на своїй сторінці в Facebook.

з 1 січня майбутнього року в Україні заборонять поліетиленові пакети

Джерело: svitnov.com

"Щорічно кожен українець використовує близько 500 поліетиленових пакетів, в той час як в ЄС цей показник становить менше 90 пакетів. Всього близько 6% загальної кількості пізніше направляють на переробку. В Україні на людину щороку припадає понад 500 викинутих поліетиленових пакетів", — йдеться в пояснювальній записці до законопроекту, пише Заручко.

Також нардеп повідомила про те, що законопроект, який в разі прийняття вступить в силу 1 січня наступного року, вводить заборону на використання поліетилену товщиною до 50 мкм в магазинах і ресторанах. При цьому обмеження не поширюються на первинну упаковку м'ясо-рибних і сипучих продуктів.

Заручко для прикладу наводить деякі дані: середній час розкладання пластмас — від 400 до 700 років. Поліетиленових пакетів — 100-200 років. При розкладанні пластмаси утворюються дрібні елементи і хімічні речовини. Все це потрапляє в організм тварин і птахів, через харчовий ланцюжок добираючись і до людини. Біорозкладаний же пластик може вивільняти метан — парниковий газ, що тягне за собою глобальне потепління.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Верховній Раді зареєстрований законопроект, який повинен врегулювати віддалену роботу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини