Головна Новини Суспільство події Водійське посвідчення в Україні видаватимуть за новими правилами
commentss НОВИНИ Всі новини

Водійське посвідчення в Україні видаватимуть за новими правилами

Проходження теоретичного і практичного іспиту з водіння тепер будуть фіксувати на відео

10 липня 2020, 11:05 comments9304
Поділіться публікацією:

В Україні змінилися правила видачі водійського посвідчення. Міністерство внутрішніх справ скоригувало відповідну Інструкцію щодо процедури прийому іспитів у майбутніх водіїв.

Водійське посвідчення в Україні видаватимуть за новими правилами

Перш ніж приступити до складання іспиту, необхідно буде надати один з двох документів — або свідоцтво про закінчення автошколи, або документи про освіту з професійно-технічного училища за спеціальністю "Водій". Маючи такий на руках, іспит можна скласти протягом двох років після закінчення закладу. Далі документи брати до уваги вже не будуть.

Майбутні водії тепер повинні бути готовими до того, що на відео будуть обов'язково знімати обидві частини іспиту: теоретичну і практичну. У самій процедурі значних змін немає. Теорію можна скласти в одному з Територіальних сервісних центрів МВС. За 20 хвилин відповісти на 20 питань. Кожне із них має від одного до п'яти варіантів відповідей. Необхідно вибрати тільки один правильний. Якщо відповісти неправильно більш ніж на 2 питання — іспит не зарахують і його доведеться перескладати, щонайменше, через 5 днів.

Якщо ж майбутній водій успішно впорався з теорією, він вирушає на практичну частину, яку потрібно скласти в тому ж ТСЦ. Іспит має два обов'язкових етапи: виконання маневрів на майданчику і водіння по місту. Весь процес проходження іспиту фіксує камера, яка знаходиться в салоні авто. Якщо не вдасться скласти водіння з першої спроби, у людини буде ще дві. Якщо і вони виявляться провальними, доведеться йти на повторне навчання в автошколу.

Варто відзначити, що якщо водій втратить або у нього вкрадуть водійське посвідчення, то складати іспити вже не потрібно. Слід лише звернутися в Територіальний сервісний центр і отримати новий документ. Проте термін дії в ньому вкажуть той самий, що був у старих правах.

Раніше, нагадаємо "Коментарі" розповідали про те, що в Україні посилили штрафи для водіїв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини