Головна Новини Суспільство події Виробники «Семок» вимагають покарати слідчого СБУ, якого вважають причетним до рейдерства
commentss НОВИНИ Всі новини

Виробники «Семок» вимагають покарати слідчого СБУ, якого вважають причетним до рейдерства

Представники виробника Семок надіслали скаргу голові Служби безпеки

15 липня 2020, 11:14 comments1127
Поділіться публікацією:

Представники виробника "Семок" вимагають покарати слідчого Сумського управління СБУ. Його вважають винним у спробі рейдерського захоплення підприємтсва. Заява, котру від імені директора ТОВ "ВОЛАНА" надіслали голові Служби безпеки, з'явилась у розпорядженні "Комментарів". 

Виробники «Семок» вимагають покарати слідчого СБУ, якого вважають причетним до рейдерства

Представники найбільшого українського виробника снеків звернулися до Голови Служби безпеки України Івана Баканова зі скаргою на незаконні та протиправні дії слідчого Управління СБУ в Сумській області — Прохненка. З початку лютого 2017 року він веде кримінальне провадження, через яке у червні 2020 року на майно ТОВ "Волана" було накладено арешт ща рішенням Зарічного районного суду Сумської області. У своєму клопотанні до суду слідчий Прохненко припустив, що виробничий комплекс компанії, який розташований у Дніпропетровській області, може якось бути повязаним із даним провадженням. 

ТОВ "Волана" не проводило господарської діяльності у Сумській області та взагалі було створене пізніше, ніж відбулися події, щодо яких велося слідство, заявили в компанії.  Тому представники заводу упевнені, що це була спроба рейдерського захоплення майна.

На початку липня апеляційний суд повністю скасував ухвалу про арешт виробничих приміщень. Проте, представники трудового колективу вимагають покарати посадових осіб, що можуть бути причетні до спроби рейдерського захоплення. ДБР розслідує справу щодо слідчого СБУ Прохненка та прокурора Жернового, яких підозрюють у зловживанні владою та службовому підробленні.

Представники підприємства тепер звернулися до голови СБУ і просять перевірити законність дій його підлеглого. Вимагають з'ясувати, чи мав слідчий законні підстави подавати клопотання про арешт майна. Підписанти просять провести службове розслідування силами  Управління внутрішньої безпеки СБУ та, в разі підтвердження зловживань, покарати винних.

Виробники «Семок» вимагають покарати слідчого СБУ, якого вважають причетним до рейдерства - фото 2
Виробники «Семок» вимагають покарати слідчого СБУ, якого вважають причетним до рейдерства - фото 3
Виробники «Семок» вимагають покарати слідчого СБУ, якого вважають причетним до рейдерства - фото 4
Виробники «Семок» вимагають покарати слідчого СБУ, якого вважають причетним до рейдерства - фото 5
Виробники «Семок» вимагають покарати слідчого СБУ, якого вважають причетним до рейдерства - фото 6

Раніше "Коментарі" писали про те, що виробники "Семок" також звернулися за допомогою до президента Володимира Зеленського. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини