Головна Новини Суспільство події Відпустка на карантині: чим небезпечний відпочинок в умовах пандемії коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Відпустка на карантині: чим небезпечний відпочинок в умовах пандемії коронавірусу

Більш безпечним відпочинок під час пандемії коронавірусу може зробити дотримання простих санітарних правил. Це регулярне використання мила і дезінфектора, - лікар-інфекціоніст

29 травня 2020, 09:03 comments2663
Поділіться публікацією:

Відпочинок в умовах пандемії коронавірусу може обернутися новим спалахом захворюваності. Про це в ефірі "Україна 24" розповіла лікар-інфекціоніст Євгенія Менжуліна. Щоб мінімізувати ризики під час відпустки, вона радить українцям не забувати про стандартні санітарні правила: миття рук і використання дезінфектора.

Відпустка на карантині: чим небезпечний відпочинок в умовах пандемії коронавірусу

Відпускний сезон, що випав цього року на час пандемії коронавірусу, небезпечний, насамперед, тим, що почнеться масова міграція населення. Люди будуть їздити з одного регіону в інший всередині країни, або ж, взагалі, виїжджати за кордон. Ризик підчепити інфекцію самим і потім привезти її додому, при цьому, зростає, каже лікар.

Не варто плекати надії, що всі до одного будуть дотримуватися карантинних правил під час подорожей.

"Те, що буде зростання захворюваності, це очікувано. Не всі будуть дотримуватися правила так сумлінно, як хотілося б. А це і масковий режим, використання дезінфікуючих засобів і так далі", — вважає Менжуліна.

Але коронавірус — це не єдина небезпека, яка може підстерігати українців у відпустці.

"Люди і без цього привозять багато всього з відпусток: вірусні діареї, кишкові інфекції. Всі вони можуть знизити імунітет і людині буде набагато простіше заразитися коронавірусом", — пояснила лікар.

Інфекціоніст закликає дотримуватися рекомендації МОЗ, уникати масового скупчення людей і не забувати про правила особистої гігієни, в тому числі, і на відпочинку.

Раніше "Коментарі" розповідали, чому в Києві вирішили перенести пляжний сезон, незважаючи на дозвіл КМДА.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини