Головна Новини Суспільство події Вибух під будинком Зеленського та нічні гості Венедиктової: підсумки суду над Стерненко
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибух під будинком Зеленського та нічні гості Венедиктової: підсумки суду над Стерненко

Вранці, 16 червня, Шевченківський суд знову збереться на засідання, щоб ще раз розглянути запобіжний захід колишньому керівнику одеського Правого сектору Сергію Стерненко

16 червня 2020, 08:14 comments6507
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 16 червня, о 8-й ранку в Шевченківському райсуді Києва має відбутися ще одне судове засідання у справі Сергія Стерненко. Судді повинні вирішити, як саме будуть виконувати рішення про цілодобовий домашній арешт активіста. Про це сам Стерненко заявив під час нічних акцій протесту. Разом з адвокатами і групою мітингувальників він відправився додому до генпрокурора Ірини Венедиктової і президента Володимира Зеленського.

Вибух під будинком Зеленського та нічні гості Венедиктової: підсумки суду над Стерненко

Напередодні після 11-годинного засідання суд відправив Сергія Стерненко під цілодобовий домашній арешт. Відбувати його підозрюваний у вбивстві повинен за місцем прописки. Однак, за словами самого Стерненка, прописаний він у військовій частині в Одесі. А отже, виконати рішення суду неможливо. Саме тому запобіжний захід можуть сьогодні переглянути.

"Керівник Шевченківського суду пообіцяв, що судове рішення переглянуть. Виконати його неможливо", — написав Стерненко у себе на Facebook.

Після засідання протестувальники вирішили запитати у генпрокурора про те, як виконати рішення суду. Вони пішли до будинку Ірини Венедиктової в центрі Києва. Але відповіді не дочекалися. Після чого рушили до будинку президента Володимира Зеленського. В цей час на годиннику вже було близько півночі. Під будинком Зеленського кілька сотень активістів палили фаєри і почали підривати петарди. Одну з них кинули в оселю президента. Вибух був досить сильним, розповідають очевидці.

Весь цей час натовп супроводжувала поліція. Нікого затримувати не стали. А ось на п'ятьох активістів, яких схопили вдень після зіткнень біля Шевченківського райсуду, склали адмінпротоколи за дрібне хуліганство та непокору поліції.

Нагадаємо, що Сергія Стерненка підозрюють у вбивстві, а також незаконному володінні зброєю. Два роки тому на колишнього керівника Правого сектора в Одесі напали двоє чоловіків. Він поранив їх ножем, одного — смертельно. За версією слідства, Стерненко наздогнав чоловіка і вдарив його ножем у серце. Сам підозрюваний запевняє, що це був самозахист. А ось справу про вбивство, яке йому приписують, називає політичною помстою.

Як Стерненко вручали підозру "Коментарі" розповідали раніше. 

Фото: Facebook/Київ Інформ



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини