Головна Новини Суспільство події В Україні з'являться дві нові монети - НБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні з'являться дві нові монети - НБУ

Нові пам'ятні монети НБУ виготовлені зі срібла і нейзильберу

30 листопада 2020, 14:54
Поділіться публікацією:

НБУ приготував черговий подарунок українським колекціонерам-нумізматам. На ринок України виходить два види нових пам'ятних монет. В обіг вони увійдуть вже з 1 грудня.

В Україні з'являться дві нові монети - НБУ

Будівля Національного банку України

Як повідомляє прес-служба Національного банку України, монети будуть називатися "Самійло Величко" і "Місто Слов'янськ".

Монета "Самійло Величко" номіналом 10 грн виготовлена зі срібла, її тираж складе 3 тис. Штук. Автори присвятили грошовий знак козацькому літописцю, автору фундаментального історичного трактату, що висвітлює події української історії середини XVII — початку XVIII ст.

Пам'ятну монету "Місто Слов'янськ", як випливає з назви, випустили в посвяті українському місту, який розташувався на річці Казенний Торець, біля Торський соляних озер. У наш час Слов'янськ є одним із символів в українській боротьбі за повернення окупованих територій, втрачених внаслідок російської агресії 2014 року, підкреслили в Нацбанку. Матеріал виготовлення — нейзильбер, номінал 5 гривень. Всього їх випустять 35 тисяч примірників.

В Україні з'являться дві нові монети - НБУ - фото 2
В Україні з'являться дві нові монети - НБУ - фото 3

Як повідомляв портал "Коментарі", Україна з 19 листопада введена в обіг пам'ятна монета, присвячена Державній прикордонній службі України. Монета зі сплаву на основі цинку з нікелевим покриттям увійшла в серію "Збройні Сили України". Тираж склав 1 млн штук. Роздрібна ціна становить 10 грн. Як і належить, на пам'ятній монеті номіналом 10 гривень можна побачити відповідні символи. Так, на аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, а в центрі — емблема Державної прикордонної служби України. Крім того, зображені лаврова і калинова стилізовані гілки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://bank.gov.ua/
comments

Обговорення


Новини