Головна Новини Суспільство події В Україні з'явиться карта із зонами можливого затоплення
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні з'явиться карта із зонами можливого затоплення

Уряд розробляє карту регіонів із можливим затопленням

3 липня 2020, 12:16 comments1253
Поділіться публікацією:








В Україні хочуть створити карту, яка визначає регіони з можливим затопленням. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час урядової години запитань, що транслювалася в ефірі телеканалу "Рада".

В Україні з'явиться карта із зонами можливого затоплення

Як пояснив Шмигаль, до 31 жовтня 2022 року Україна повинна затвердити план управління ризиками затоплення, укладеними на основі карт загроз і ризиків затоплення, і почати його впроваджувати. Цього вимагає угода про асоціацію з Європейським союзом. В уряді сподіваються, що створення карти дасть можливість управляти ризиками повені.

За словами голови Кабміну, на цей момент карта в стадії розробки – визначають зони, вразливі до затоплень в різних областях країни.

Нагадаємо, через повені на заході України відкрито кримінальну справу за статтею ККУ "екоцид". В СБУ повідомили, що повені на заході країни можуть бути викликані діями влади, тому почали розслідування.

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, на засіданні Кабміну визначили суми допомоги населенню областей, які постраждали від повені на західній Україні. Крім того, Євросоюз передав Україні технічні засоби для захисту від повеней.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини