Головна Новини Суспільство події В Україні пропонують доповнити перелік наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні пропонують доповнити перелік наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Кабмін хоче посилити контроль за обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

27 серпня 2020, 04:45 comments1224
Поділіться публікацією:

Близько 40 найменувань планують додати до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів в Україні. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

В Україні пропонують доповнити перелік наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Так, для громадського обговорення оприлюднено проєкт постанови Кабінету Міністрів "Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів". Як повідомляється у документі, прийняття постанови забезпечить виконання Україною міжнародних зобов’язань. Зокрема, йдеться про рекомендації ВООЗ і рішення Комісії ООН з наркотичних засобів.

Крім того, цей крок сприятиме роботі правоохоронців: передбачається, що змінений перелік дасть змогу правоохоронним органам на етапі досудового слідства приймати подальші процесуальні рішення.

Також зазначається, що зміни допоможуть знизити кількість отруєнь чи летальних випадків внаслідок вживання речовин не за медичним призначенням.

Обговорення проєкту постанови триватиме до 25 вересня.

Як повідомлялося, список доступних ліків в Україні хочуть доповнити препаратами для пацієнтів, які пережили інфаркт або інсульт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини