Головна Новини Суспільство події В Україні на руках знаходиться близько мільйона одиниць легальної зброї - МВС
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні на руках знаходиться близько мільйона одиниць легальної зброї - МВС

Українське законодавство дозволяє придбання гладкоствольної зброї особам, яким виповнився 21 рік, нарізної - з 25 років

8 вересня 2020, 00:31
Поділіться публікацією:

Українці мають на руках близько 1 млн одиниць легального вогнепальної зброї. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антона Геращенко в ефірі телеканалу "Україна-24".

В Україні на руках знаходиться близько мільйона одиниць легальної зброї - МВС

Фото: прес-служба МВС

За його словами, кожен українець сьогодні має право купити вогнепальну зброю, щоб захищати свій будинок. Українське законодавство дозволяє придбання гладкоствольної зброї особам, яким виповнився 21 рік, нарізної — з 25 років.

"В Україні на сьогоднішній день близько мільйона одиниць легального вогнепальної зброї на руках. Це мисливська, спортивна зброя. У нас забороняється тільки короткоствол, крім зброї у тих, хто нагороджений їм або тих, хто носить його по роду своїх обов'язків. І забороняється автоматична зброя. Всі інші види зброї стрілецького у нас дозволені", — сказав Геращенко.

При цьому чиновник підкреслив, що в грудні минулого року був прийнятий закон, який забороняє виділення нагородної зброї кому б то не було, крім діючих військовослужбовців і поліцейських. Закон вступив в силу з 1 січня 2020 року.

Він нагадав, що законодавство дозволяє володіти зброєю, яка стріляє одиночними пострілами.

"Якщо ви зараз заїдете в будь-який магазин зброї — побачите гвинтівки, в тому числі калібру 12.7, які стріляють одиночними патронами, якими можна пробити БТР. Юридично вони мають статус мисливської зброї або спортивної. Тому, якщо ви дуже хочете мати зброю і вам є 21 рік, то можете поїхати купити собі гладкоствольну рушницю — воно коштує лише кілька тисяч гривень. Якщо хочете більш серйозне і вам є 25 — можете купити нарізний карабін, який може стріляти на сотні метрів", — зазначив заступник міністра.

Раніше "Коментарям" стало відомо, скільки вогнестрілів роздав в нагороду Аваков за останній рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини