Головна Новини Суспільство події В Україні хочуть збільшити штрафи за торгівлю ліками без рецепта лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть збільшити штрафи за торгівлю ліками без рецепта лікаря

У МОЗ підготували проект закону, який посилює контроль за відпуском неякісних ліків на українському фармринку, а також хочуть збільшити штрафи за продаж медпрепаратів без рецепту

30 травня 2020, 05:00 comments2192
Поділіться публікацією:

Міністерство охорони здоров'я хоче збільшити штрафи за відпуск неякісних лікарських засобів, а також медичних препаратів без рецепта. Про це на брифінгу розповіла заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак.

В Україні хочуть збільшити штрафи за торгівлю ліками без рецепта лікаря

Так, МОЗ розробило законопроект про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення. Мета ініціативи – забезпечити населення України перевіреними і якісними ліками та запобігти спекуляціям.

"Маємо на меті посилити адміністративні санкції – підвищити суми штрафів, підвищити ефективність заходів державного контролю за відповідальністю суб'єктів господарювання на фармацевтичному ринку за відпуск неякісних лікарських засобів і таких, які не відповідають вимогам державних стандартів", — сказала Микичак.

За її словами, наявність неякісних ліків на фармринку України – велика проблема. Тому у міністерстві вирішили збільшити контроль над відпуском медзасобів без рецепту.

"Пропонується посилити адміністративні санкції за продаж лікарських засобів без рецепта лікаря в заборонених законодавством випадках, за недотримання умов зберігання лікарських засобів, за невиконання суб'єктами господарювання законних вимог посадових осіб Державної лікслужби, які в рамках повноважень здійснюють свої функціональні обов'язки", — розповіла заступниця міністра.

Нагадаємо, в Україні будуть продавати ліки з QR-кодами: навіщо це потрібно та як працюватиме.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини