Головна Новини Суспільство події В РНБО пропонують передати найманців Вагнера з Білорусі в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

В РНБО пропонують передати найманців Вагнера з Білорусі в Україну

РНБО має намір звернутися з проханням про екстрадицію до влади Білорусі через МЗС України

30 липня 2020, 07:32 comments1591
Поділіться публікацією:

В РНБО запропонували екстрадувати з Білорусі в Україну найманців "ПВК Вагнера". Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос пропонує розглянути подання запиту на видачу громадян України, яких затримали у складі групи бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнера". Це б посилило нормальні відносини України та Білорусі. Про це він сказав в ефірі "5 Каналу".

В РНБО пропонують передати найманців Вагнера з Білорусі в Україну

Фото: УНИАН

Кривоніс вважає, що це "відбило б бажання наших ворогів використовувати територію наших сусідів як плацдарм для дій проти нашої країни".

За його словами, він вже звернувся з цим питанням до Міністерства закордонних справ України.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що вчора в Білорусі затримали 32 бійців російської приватної військової компанії "Вагнера". У білоруських правоохоронних органах заявили, що бійці ПВК прибули для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії в країні. Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав ситуацію надзвичайною подією і зажадав від Росії пояснень. При цьому у Держдумі РФ вважають, що інцидент не вплине на відносини з Білоруссю.

Зазначимо, прикордонники Білорусі посилять оперативне прикриття державних кордонів після затримання бійців ПВК "Вагнера", посилять контроль і на кордоні з РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини