Головна Новини Суспільство події В Італії помер всесвітньо відомий композитор
commentss НОВИНИ Всі новини

В Італії помер всесвітньо відомий композитор

Енніо Морріконе написав музику до понад 500 кінофільмів і телесеріалів

6 липня 2020, 12:00 comments1255
Поділіться публікацією:








Всесвітньо відомий Енніо Морріконе помер в одній з римських лікарень. Це сталося сьогодні вночі, - пише Euronews. Легендарному італійському композитору був 91 рік.

В Італії помер всесвітньо відомий композитор

Фото: AP Photo/L. Bruno

Енніо Морріконе опинився в римській лікарні ще кілька днів тому. Тоді він, упавши, зламав стегнову кістку. Для людей похилого віку — це характерна травма. Повернутися додому композитору  вже не судилося. Вночі рідним лікарі повідомили про його смерть.

Сім'я Морріконе вирішила не влаштовувати пишних похоронів, незважаючи на всесвітню славу музиканта.

"Таке рішення було прийнято, щоб вшанувати почуття скромності, яке завжди керувало будь-якими діями маестро", — повідомив журналістам адвокат сім'ї.

За його словами, Енніо Морріконе до останнього знаходився при здоровому глузді. Також, мабуть, відчуваючи наближення смерті, він захотів напередодні попрощатися зі своєю дружиною, а також онуками і дітьми.

Морріконе став відомий всьому світу завдяки музиці, яку він писав для різних фільмів і телесеріалів. З кінематографом він тісно пов'язав своє життя ще в 1961 році. Йому тоді було 33 роки. З тих пір він встиг створити мелодії для більш ніж 500 картин. За свої роботи одержав багато нагород. Зокрема, дві золотих статуетки "Оскар" — за музику до фільму "Мерзенна вісімка" і заслуги в кінематографі,- а також "Греммі" — за мелодію до кінокартини "Недоторканні".

Довгий час його візитною карткою на пострадянському просторі була композиція, що стала саундтреком до фільму "Професіонал" Жоржа Лотнера.


Також серед найвідоміших робіт Морріконе — саундтреки до кінофільмів "Легенда про піаніста", "Одного разу на Дикому Заході", "Хороший, поганий, злий".

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Росії помер відомий актор з радянських фільмів Віктор Проскурін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини