Головна Новини Суспільство події Утилізувати не можна залишити: Держекоінспекція попередила про позапланову перевірку підприємств
commentss НОВИНИ Всі новини

Утилізувати не можна залишити: Держекоінспекція попередила про позапланову перевірку підприємств

Державна екологічна інспекція планує провести ряд перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють утилізацію медичних відходів

19 листопада 2020, 11:25
Поділіться публікацією:

Державна екологічна інспекція здійснить ряд перевірок суб’єктів господарювання, які займаються транспортуванням та утилізацією медичних відходів в Україні. Про це сповістила прес-служба Урядового порталу. 

Утилізувати не можна залишити: Держекоінспекція попередила про позапланову перевірку підприємств

Фото: tv-mig

Головна задача ревізії — звірити діяльність, зазначену на документах та реальну ситуацію.

Голова Держекоінспекції Андрій Мальований зазначив, що тільки за минулий рік в Україні зафіксували страшну цифру — 100 тисяч тонн медвідходів. А от скільки з цієї кількості медвідходів утилізували — невідомо. 

Проблеми з утилізацією медичного сміття виникають здебільшого через те, що більшість підприємств не має необхідних потужностей. Так, щоб утилізувати та належним чином спалити відходи, суб’єкт господарювання має бути обладнаний спеціальними печами немаленьких розмірів.

У більшості підприємств є тільки документи на транспортування відходів. В такому випадку все сміття опиняється на звалищах, а це негативно впливає на екосистему.

Андрій Мальований припускає і такий варіант, що суб’єкти господарювання та перевізники взагалі не займаються утилізацією медичного сміття. Саме тому важливо проконтролювати цей процес, адже через пандемію кількість сміття різко збільшується.

Сайт “Коментарі” повідомляє, що за словами експерта, українські ліси страждають через застаріле законодавство.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юлия

26 листопада 2020, 13:30

Утилизация отходов в Украине - здесь профи https://othody.com.ua/


Новини