Головна Новини Суспільство події Українські олігархи під час карантину каталися за кордон - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські олігархи під час карантину каталися за кордон - ЗМІ

Серед олігархів, які під час карантину літали по Україні та за кордон, були помічені Коломойський, Боголюбов, Новинський, Медведчук, Ярославський і Хорошковський

26 червня 2020, 10:55 comments7039
Поділіться публікацією:








Українське небо, яке на час карантину закрили для літаків, виявилося відкритим для приватних бортів олігархів. Про це повідомили журналісти програми "Схеми". Незважаючи на заборону, літаки літали між українськими містами, а деякі побували за кордоном.

Українські олігархи під час карантину каталися за кордон - ЗМІ

Серед обраних, яких правила карантину торкнулися менше, аніж інших, виявилися Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов, Вадим Новинський, Віктор Медведчук, Олександр Ярославський та Валерій Хорошковський.

"Карантин не для олігархів" — так назвали свій матеріал журналісти. І ось чому. Згідно з постановою Кабміну №228 всі аеропорти, окрім Борисполя та Львова, повинні були припинити роботу. До 5 червня вони не мали права ні приймати, ні відправляти пасажирські літаки, незалежно від того чи це рейсові судна, чи  чартери.

Однак  лише літаки групи "Приват" під час карантину, згідно з даними сервісу FlightRadar24, здійснили близько 10 польотів між Дніпром і Києвом. У квітні у "Борисполі" були помічені і Ігор Коломойський, і Геннадій Боголюбов.

У той же час, у травні з Києва в Харків на приватному літаку літав Олександр Ярославський, а з Ужгорода в Київ — Віктор Медведчук.

Самі вони не заперечують, що дійсно літали в цей період. Та й формально всі дозволи на перельоти в українських олігархів дійсно були. Зокрема, від Державіаслужби та СБУ.

Всупереч забороні, літали українські олігархи під час карантину і за кордон. Нагадаємо, що будь-які пасажирські авіаперевезення за межі України були заборонені до 15 червня. У той же час, Вадим Новинський 5 червня через Литву прилетів в Україну з Санкт-Петербурга. На самоізоляцію після цього не пішов. Запевняє, що зробив тест на коронавірус. А 12 червня з Великобританії, яка була на той момент у "червоній зоні", прилетів мільйонер і добрий знайомий президента Зеленського — Валерій Хорошковський.

В Державіаслужбі пояснили, що дозволи на польоти давали літакам, а не конкретним людям. А ось у Мінінфраструктури такий вибірковий підхід до дотримання карантинних обмежень поки що ніяк не пояснили.


Раніше "Коментарі" розповідали про те, що порушників карантину в Україні збираються ловити в міських маршрутках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини