Головна Новини Суспільство події Українці переходять на сонячні батареї, щоб заощаджувати на платіжках - Держенергоефективності
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці переходять на сонячні батареї, щоб заощаджувати на платіжках - Держенергоефективності

Завдяки сонячним електростанціям українські родини заощаджують на комунальних послугах

3 листопада 2020, 21:34
Поділіться публікацією:

Серед українців простежується нова тенденція: усе більше сімей переходять на екологічно чисту енергію, вважаючи її економічно вигіднішим варіантом ніж та, що подається від електростанцій. 

Українці переходять на сонячні батареї, щоб заощаджувати на платіжках - Держенергоефективності

Фото: Альтернативна енергія

У Державному агентстві з енергоефективності та енергоощадження України повідомляють, що третьому кварталі поточного року практично 2 тисячі  сімей прийняли рішення встановити на своїх домогосподарствах сонячні панелі на користь  енергонезалежності та  енергоощадженні в майбутньому.

Відтак загальна кількість тих, які вирішили перейти на  "чисту" електроенергію, збільшилася на 8% і сягнула позначки у 27 623 родин.

Українці переходять на сонячні батареї, щоб заощаджувати на платіжках - Держенергоефективності - фото 2

Джерело: Державне агентство з енергоефективності та енергоощадження України


Загальна потужність електростанцій на сонячних батареях нині складає 712 МВт, з яких за дев'ять місяців поточного року введено 53 МВт (+8 %), повідомляє Держенергоефективності. 

У агентстві зазначають, що починаючи з 2015 року, домогосподарства, які перейшли на "чисту" енергію, вклали у сонячні панелі приблизно 560 млн євро. Це вагомий вклад не тільки в енергонезалежність, це ще й внесок  розвиток українського ринку "зеленої" енергетики. 

Повідомляється, що завдяки портативним сонячним електростанціям  українські родини  не лише заощаджують на комунальних послугах, а й змінюють культуру споживання енергії. 

За словами  заступника Голови Держенергоефективності Юрія Шафаренка, кожен збережений чи невикористаний кВт електроенергії дозволяє цим домогосподарствам повертати вкладені інвестиції.  

Нагадаємо, "Коментарі" раніше повідомляли, що сонячні батареї від Ілона Маска будуть нагадувати форму даху



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини