Головна Новини Суспільство події Українці хочуть, щоб бізнес платив податки, але не розуміють наслідків - результати соціологічного опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці хочуть, щоб бізнес платив податки, але не розуміють наслідків - результати соціологічного опитування

Опитування проведене групою "Рейтинг" у жовтні - листопаді цього року

10 листопада 2020, 19:18
Поділіться публікацією:

Результати цікавого дослідження опублікував Олександр Ахріменко, директор Українського аналітичного центру України. Ахріменко описує результати опитування українців про те, на скільки вони підтримують ініціативи влади в законодавстві щодо викорінення нелегальних схем ухилення від податків в бізнесі.

Українці хочуть, щоб бізнес платив податки, але не розуміють наслідків - результати соціологічного опитування

Так, 45 відсотків опитаних повністю за те, щоб застосовувати до бізнесменів, які користуються схемами несплати податків в казну, санкції. 21 відсоток респондентів скоріше підтримує ініціативу, ніж ні. 24 відсотки з тих, хто відповів на поставлене запитання — не підтримують і категорично не підтримують. Решта — 10 відсотків, мабуть, не знають, про що йде мова і не змогли дати відповідь на питання.

В той самий час, Ахріменко, який є кандидатом економічних наук, підкреслює, що дані ініціативи уряду щодо ФОП-івців мають "палицю з двома кінцями" — з одного боку, при введенні певних санкцій відносно бізнесу, стане менше конфіскату і контрабандних товарів, з іншого боку — ціни на деякі популярні товари для населення поповзуть вгору.

Раніше "Коментарі" писали про те, що стало відомо, на скільки змінилася зарплата нардепів Верховної Ради з часу Революції Переваги



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини