Головна Новини Суспільство події Україна дозволить подвійне громадянство: названі умови
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна дозволить подвійне громадянство: названі умови

Оформити український паспорт, маючи громадянство Росії, не вийде, - Кулеба

12 червня 2020, 10:48 comments11685
Поділіться публікацією:

Українцям хочуть дозволити отримувати подвійне громадянство. Однак мати паспорти різних країн зможуть собі дозволити далеко не всі, розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в студії програми "Право на владу".

Україна дозволить подвійне громадянство: названі умови

На даний момент Конституція забороняє українцям мати подвійне громадянство. За законом, якщо хочеш стати громадянином України, маєш відмовитися від інших паспортів. На думку Кулеби, це не зовсім правильно і порушує права окремих громадян. Мовляв, Конституція була написана ще в середині дев'яностих, а з тих часів ситуація дуже змінилася.

"Питання подвійного громадянства викликає дискусії. Є люди, які цю ідею підтримують. Є ті, хто проти. Я особисто впевнений, що нам необхідно знайти збалансоване рішення", — говорить Кулеба.

Наприклад, він пропонує дозволити мати паспорти двох різних країн тим українцям, які живуть за кордоном.

"Чому ми повинні позбавляти цих людей права залишатися нашими громадянами?", — запитує глава МЗС.

Але, разом з тим, повинні залишатися категорії громадян, чий український паспорт повинен бути єдиним, впевнений чиновник.

"Повністю згоден з тим, що подвійне громадянство неприпустимо для державних службовців та представників влади. Ну і, безумовно, не може бути подвійного громадянства з країною-агресором. Щоб відсіяти подібні випадки, просто необхідно визначити додаткові критерії", — сказав міністр.

Нагадаємо, що раніше президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект про подвійне громадянство. Але депутати відмовилися розглядати його і зняли з порядку денного. Пояснили це тим, що документ потребує доопрацювання.

Раніше "Коментарі" також розповідали про те, що Володимир Зеленський запропонував скасувати візи для громадян деяких країн. В односторонньому порядку, звісно ж.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини