Головна Новини Суспільство події У ВСУ розповіли, наскільки висока ймовірність наступу Росії на Херсон
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВСУ розповіли, наскільки висока ймовірність наступу Росії на Херсон

Українські збройні сили розглядають кілька сценаріїв ймовірного вторгнення Росії до України

10 липня 2020, 08:11 comments5904
Поділіться публікацією:








Безпосередньої загрози наступу Росії на Україну, зокрема вторгнення на територію Херсонської області, — немає. Про це заявив в ефірі програми "Право на владу" командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

У ВСУ розповіли, наскільки висока ймовірність наступу Росії на Херсон

Фото: texty.org.ua

Певна кількість російських військових на адміністративному кордоні окупованого півострова, дійсно, є. Але цих сил недостатньо, щоб вести повномасштабний наступ. Якщо окупанти будуть стягувати більше військ, Україна дізнається про це, — стверджує Наєв.

"На таврійському напрямку Збройні сили посилили всі можливі види розвідки. Там допомагають інші українські органи, у яких є такі повноваження. Керівництво ЗСУ щодня отримує свіжі дані про групування військових Росії на тимчасово окупованому півострові", — говорить Наєв.

Зараз жодних кроків, які могли б стати початком наступальної операції, Росія в Криму не робить.

"За нашими даними, ворог поки що ніякого наступального удару не підготував. Основні підрозділи перебувають у пунктах постійної дислокації, а вздовж адмінкордону між Автономною республікою і Херсонською областю ми бачимо тільки невелику кількість підрозділів і зараз вони лише спостерігають за військовими з нашого боку", — розповів командувач Об'єднаних сил.

Крім херсонського напрямку в ЗСУ відпрацьовують ще кілька ймовірних сценаріїв вторгнення Росії в Україну. Але поки що жоден з них, за даними розвідки, Москва не збирається втілювати в життя.

Раніше "Коментарі" розповідали, як у ВСУ готуються до можливого наступу Росії на територію України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини