Головна Новини Суспільство події У ВООЗ розповіли, чи допоможе колективний імунітет побороти коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ розповіли, чи допоможе колективний імунітет побороти коронавірус

Для вироблення колективного імунітету на коронавірус перехворіли занадто мало людей, - ВООЗ

19 серпня 2020, 12:38
Поділіться публікацією:

Колективний імунітет не зможе врятувати людство від коронавірусу. На цей момент для цього занадто мало людей мають антитіла до COVID-19. Про це розповів директор програми Всесвітньої організації охорони здоров'я Майкл Райан, - пише "ТАСС".

У ВООЗ розповіли, чи допоможе колективний імунітет побороти коронавірус

Пандемія коронавірусу. Фото: Getty Image

Колективний імунітет виробляється в тому випадку, якщо переважна більшість населення мають антитіла до певного вірусу або інфекції. На цей час сертифікованої вакцини від COVID-19 немає. Відповідно отримати  антитіла від коронавірусу людина може, тільки якщо перехворіє. Відзначимо, що у світі з початку спалаху, за даними Університету Джонса Гопкінса, інфікувалися трохи більше ніж 22 мільйони людей. Це занадто мало для сталого колективного імунітету, впевнені у ВООЗ.

"Глобальне населення поки що навіть не наблизилося до того рівня імунітету, який міг би зупинити цю інфекцію. Не потрібно зараз жити надією, що в майбутньому колективний імунітет врятує нас від коронавірусу. Нині це точно не може бути вирішенням проблеми", — зазначив Райан.

Замість цього, в ВООЗ пропонують дотримуватися тих заходів, які здатні зупинити активне поширення коронавірусу. Йдеться, в тому числі про карантинні заходи.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Південній Кореї створюють автобусні зупинки, які зможуть захистити від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини