Головна Новини Суспільство події У ВООЗ попередили про спалах ще одного небезпечного вірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ попередили про спалах ще одного небезпечного вірусу

Від лихоманки Ебола померли відразу чотири пацієнта. У ВООЗ заговорили про новий спалах небезпечного вірусу

2 червня 2020, 08:52 comments2971
Поділіться публікацією:

Новий спалах небезпечного вірусу Ебола зафіксували в західній частині Демократичної Республіки Конго. Лихоманка забрала життя одразу чотирьох пацієнтів, повідомив на своїй сторінці в Twitter гендиректор ВООЗ Тедрос Гебреісус.

У ВООЗ попередили про спалах ще одного небезпечного вірусу

У Всесвітній організації охорони здоров'я побоюються нового спалаху. Вірус Ебола у пацієнтів виявили вже після смерті. Тобто, можуть бути інші інфіковані, які контактували з хворими і не знали про небезпеку. Всі чотири жертви лихоманки жили недалеко від міста Мбандака в Екваторіальній провінції.

"Цей спалах нам ніби нагадує: COVID-19 — це не єдине, що зараз загрожує людству", — написав у мікроблозі Гебреісус.

До речі, нові випадки Ебола почали фіксувати за тисячу кілометрів від Мбандаки. А це означає, що вірус вже встиг піти в маси і охопити великі території, говорить генеральний директор ВООЗ.

Співробітники організації вже вирушили в Республіку Конго, щоб допомогти місцевим лікарям зупинити вірус.

Вірус Ебола вражає людей і приматів. Його характерними симптомами є висока температура, загальна слабкість, головний біль та біль у м'язах. По мірі того, як вірус вражає організм, у людини з'являється діарея, блювання і висип. Нирки і печінка відмовляються працювати. А в деяких випадках починається ще і внутрішня кровотеча. Смертність від лихоманки Ебола варіюється від 25 до 90 відсотків. У середньому, вмирає кожен другий. З 2019 року у світі почали застосовувати вакцину від вірусу Ебола.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, скільки пацієнтів можуть перехворіти коронавірусом без симптомів. А ви як вважаєте?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини