Головна Новини Суспільство події У Верховній Раді хочуть скасувати штрафи за самогоноваріння
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді хочуть скасувати штрафи за самогоноваріння

Однак, не штрафуватимуть тільки тих, хто виробляє самогон для особистого використання

1 жовтня 2020, 14:48
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, яким скасовується адміністративна відповідальність за самогоноваріння для власних потреб. Дана інформація опублікована на сайті Верховної Ради.

У Верховній Раді хочуть скасувати штрафи за самогоноваріння

Ініціатором законопроекту є група нардепів на чолі з головою комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, нардепом від "Слуги народу" Галиною Третьякової.

Проект передбачає скасування статті 176 і 177 КУпАП, яка забороняє виготовлення або зберігання без мети збуту самогону чи інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення. Також скасовується заборона на виготовлення або зберігання без мети збуту апаратів для вироблення міцних спиртних напоїв.

У пояснювальній записці до проекту зазначається, що зараз неефективна стаття 177 КпАП, яка передбачає накладення штрафу від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 85 грн) за придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення.

Раніше Галина Третьякова виступила за легалізацію проституції.

Так, за словами Третьякової, проституція невикорінна як вид послуг і проблема держави в тому, що весь дохід від попиту обходить державну казну на захист і соцзабезпечення її працівників.

"Це одна з найстаріших, як кажуть, професій ... Вона є, була і буде. А ті, хто її організовує, так звані сутенери, працюють і отримують прибуток в" чорній" частині спектра економіки", — зазначила політик.

При цьому Третьякова зазначила, що легалізація і висвітлення цієї галузі послуг знизить відсоток морального приниження жінок, які з тих чи інших причин вибирають таке ремесло, а також ймовірність работоргівлі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини