Головна Новини Суспільство події У МОЗ розповіли, що робити українцям після повернення з країн з переліку червоних зон
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, що робити українцям після повернення з країн з переліку червоних зон

Напередодні в "червону зону" потрапили Болгарія, Румунія та Албанія

29 липня 2020, 10:27
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я розповів, що потрібно зробити на кордоні українцям, які повертаються з країн, де багато хворих на коронавірус. Це так звані "червоні зони". Максим Степанов пояснив алгоритм в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

У МОЗ розповіли, що робити українцям після повернення з країн з переліку червоних зон

Фото: bigkyiv.com.ua

Ведучий запитав у міністра, що відбувається, коли українець прибуває з країни, яка визначена як країна червоної зони за кількістю хворих на коронавірус.

"Вчора МОЗ розширило список червоної зони. Туди потрапила Болгарія, Румунія та Албанія. З Албанії зі зйомок поверталися наші колеги Єгор і Неля. У Борисполі абсолютно немає ніяких кордонів, медпрацівників немає, аеропорт пустий. Вони просто пройшли та поїхали по домівках. Тести вони зроблять самостійно. Рішення МОЗ не реалізовується. Поясніть", — запитав ведучий.

"Аеропорт "Бориспіль" нам не належить. Це інше підпорядкування. МОЗ визначає перелік країн, які увійшли в червону або зелену зони. Там дуже чіткий показник захворюваності, рівня активних хворих. Ми потім даємо відповідь на цю інформацію після визначення. Далі є інші служби, які відповідають. Чітко прописаний алгоритм, що роблять люди, які прилітають з червоної зони. На прикордонній службі вони повинні встановити програму "Дій вдома", для зручності наших громадян ми ввели додаткову опцію — зробити ПЛР-Тест, перелік лабораторій є на сайті МОЗ. Відразу ця інформація передається в поліцію, і особа знімається з контролю в додатку "Дій вдома", — відповів глава МОЗ.

За словами Степанова, він поцікавиться у колег, чому відбуваються збої, чому не встановили програму "Дій вдома".

"Наше завдання — встановити ці правила і визначати країни", — пояснив він.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, після недавнього ослаблення Болгарія знову посилила правила в'їзду для українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини