Головна Новини Суспільство події У МОЗ розповіли, чи можна підхопити коронавірус через взуття
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, чи можна підхопити коронавірус через взуття

Прийшовши додому з вулиці, необхідно перевзутися в домашні капці - рекомендації МОЗ

6 липня 2020, 08:11 comments2091
Поділіться публікацією:

У МОЗ вирішили розвінчати ще один популярний міф про передачу коронавірусу. Виявилося, що заразитися COVID-19 через взуття практично неможливо. Про це йдеться в повідомленні відомства в Telegram-каналі Коронавірус-інфо.

У МОЗ розповіли, чи можна підхопити коронавірус через взуття

Щоб звести ризик інфікування до мінімуму, все ж необхідно, прийшовши з вулиці, взуття зняти, а руки добре вимити із милом.

"Ще один міф, що з'явився через нестачу правдивих даних: мовляв, коронавірус може передаватися через взуття. Але воно ніяк не контактує з нашими дихальними шляхами. Якщо ви його знімете і помиєте руки, то турбуватися про зараження не варто", — пояснили в Міністерстві охорони здоров'я.

Взуття ж необхідно знімати вдома не тільки тому, що ви боїтеся заразитися коронавірусом. Разом з частинками пилу і бруду на підошві можна принести додому інші небезпечні елементи. Особливо слід дотримуватися цієї рекомендації в будинку, де є малюки, що повзають по підлозі.

"Це дозволить уникнути будь-яких контактів дитини з різними забрудненнями, які є на підошві вашого взуття", — написали у відомстві.

Раніше в МОЗ також пояснили, чому українців не тестують на коронавірус масово. Зараз аналізи перш за все роблять тим, у кого є симптоми, або ж тим, хто тісно контактував з пацієнтами, у яких COVID-19 вже підтвердили. Про це "Коментарі" розповідали раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини