Головна Новини Суспільство події У МОЗ розповіли, як українські школярі будуть проходити медогляд
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, як українські школярі будуть проходити медогляд

Віктор Ляшко пояснив, як школярі повинні проходити медогляд в умовах пандемії, яка не припиняється

19 серпня 2020, 20:28 comments1796
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив під час брифінгу 18 серпня, що працівники освіти в Україні не повинні напередодні майбутнього навчального року проходити медичні огляди. Тепер же Міністерство охорони здоров'я в нинішніх обставинах радить проводити щорічні медичні огляди школярів ближче до дня народження дитини і не прив'язуватися до дня початку навчального року. З такою заявою виступив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, коли відповідав на запитання батьків і вчителів. Про це повідомляє інформаційний ресурс Освіта.ua.

У МОЗ розповіли, як українські школярі будуть проходити медогляд

ФОТО: 24 Канал

За словами Ляшка, жоден нормативно-правовий акт Міністерства охорони здоров'я не зобов'язує проводити медичні огляди дітей або в травні або серпні — вересні на початку нового навчального року.

"Медичні огляди для дітей дорослого віку проводяться один раз на рік. Тому ми зверталися з проханням до батьків і вчителів проводити медичні огляди ближче до дня народження дитини. Це допоможе зменшити кількість черг, поліпшити якість медичних оглядів і запобігти скупченню дітей і дорослих в передшкільний період", — повідомив головний санітарний лікар країни.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Україні назвали 10 областей, які не готові до ослаблення карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини